Gebze hemoroid tedavisi olmak isteyen bireyler tarafından sıklıkla tercih edilen bu yöntem, sedasyon veya lokal anestezi kullanılarak sadece 15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır.

Hemoroid Tedavisi Gebze

Gebze ameliyatsız hemoroid tedavisi; Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt tarafından MDK yöntemi kullanılarak yalnızca 15 dakika içerisinde herhangi bir kesi veya dikiş işlemi gerçekleştirilmeden radyofrekans veya lazer işlemleri uygulanarak gerçekleştirilmektedir.

MDK Yöntemi Nedir?

Günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanılan radyofrekans ve lazer yöntemi, aynı zamanda Gebze hemoroid tedavisi olmak isteyen bireyler içinde sıklıkla tercih edilmektedir.
Ameliyatsız hemoroid tedavisi olarak da adlandırılan bu yöntem, MDK tekniği kullanılarak Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt tarafından gerçekleştirilmektedir. Bireyin yaşam kalitesini ciddi ölçüde arttırmaya yönelik olan bu teknik, herhangi bir kesi veya dikiş işlemi gerçekleştirilmeden yapılabilmektedir.

MDK yöntemi ile hemoroid tedavisinde kullanılan radyofrekans veya lazer uygulamaları sırasında hasta hiçbir ağrı, sızı veya yanma hissetmeyeceği gibi işlem sonrasında olası komplikasyonlar oluşmaz.

Gebze hemoroid tedavisi olmak isteyen bireyler tarafından sıklıkla tercih edilen bu yöntem, sedasyon veya lokal anestezi kullanılarak sadece 15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır.

MDK Yönteminin Avantajları Neler?

Gebze hemoroid tedavisi olmak isteyen bireylerin sıklıkla tercih ettiği MDK yöntemi:

⦁ Kanama, enfeksiyon veya iltihaplanma riski yoktur.
⦁ Hasta tedavi ile 15 dakika içerisinde hemoroid tedavisi yapılır.
⦁ İşlem sırasında hiç ağrı veya yanma hissedilmez.
⦁ Tedavi sonrasında hastanede kalmaya gerek yoktur.
⦁ Tedavi edilen bölgede herhangi bir doku kaybına rastlanmaz.

Hemoroid Nedir?

Hemoroid, arterlerin damarlarla birleştiği kavşakta bulunan, düz kaslar ve bağ dokusu tarafında pektinat çizgisine göre bulundukları yere göre sınıflandırılan, rektumun alt kısmında ve anüs çevresinde meydana gelen şişmiş damarlar kümesidir. Hastalık oluşumuna bağlı olarak iç ve dış olmak üzere iki farklı şekilde görülmektedir.

İç hemoroid, pentinat çizgisinin üst kısmında bulunan ve bağırsağın geri kalan kısmını kağlayan hücrelerle çevrilidir. Dış hemoroid ise çizginin altında kalan ve ortaya çıkan hücrelerle kaplıdır. Bazı bireylerde her ikisinin kombinasyonu şeklinde de görülebilen hemoroid hastalığı, tedavi edilmemesi durumunda bireyin yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürmektedir.

Hemoroid Belirtileri Neler?

Hemoroid gelişim evresine ve şiddetine bağlı olarak çeşitli belirtilere sahip olmaktadır. Yani hemoroid hastalığının belirtileri iç veya dış hemoroide bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazense dış hemoroid kan pıhtılaşmasına neden olabilir. Bu durumda tromboz olarak adlandırılmaktadır. Genel olarak hemoroid hastalığında görülen en yaygın belirtiler arasında:

⦁ Anal bölgede ağrısız kanama
⦁ Anal bölgede kaşıntı ve batma hissi
⦁ Anal bölgede sancı, yanma ve ağrı
⦁ Anüs çevresinde şişlik ve yumru hissi

Hemoroid Neden Olur?

Bağırsak hareketlerinde meydana gelen ıkınma ve zorlama, yeme bozuklukları, çeşitli tıbbi tedaviler, kronik kabızlık ve ishal, hamilelik, yaşlanma ve genetik faktörler gibi birçok farklı duruma bağlı olarak meydana gelen hemoroid hastalığı, tedavi edilmemesi durumunda ciddi semptomlarla beraberinde bireyin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Birçok kez dışkılama esnasında dışkıda veya dışkılama sonrası tuvalet kağıdında görülen parlak kırmızı kan şeklinde kendini gösteren hemoroid hastalığı, bazı bireylerde iç hemoroid, bazı bireylerde dış hemoroid şeklinde görülebilirken her iki türde aynı anda da görülebilmektedir. Ayrıca hemoroidli dokunun pıhtı atması durumunda meydana gelen hemoroid hastalığında, bölge mavimsi mor bir renkle beraberinde şiddetli ağrı ve yanmalara neden olabilmektedir. 

Yorum Yap